Boeken

1e boek Cees

Managen met Ratio en Emotie; slapen doe je ‘s nachts

Het eerste boek van Cees Buys verscheen in 2007 onder de titel “Managen met Ratio en Emotie; Slapen doe je ’s nachts” uitgegeven door Koninklijke van Gorcum in Assen (ISBN 978 90 232 4264 2).

“De succesvolle manager heeft volop oog voor de emoties van zijn medewerker en slaagt erin die emoties in balans te brengen met de ratio van de onderneming, de organisatie. Ligt de balans voor een individu buiten bereik, dan geeft hij die medewerker de moed die balans elders te zoeken. Zo brengt de succescvolle manager mensen in hun kracht en kracht in de organisatie. Cees Buys beschrijft het managen van emoties op eenvoudige wijze.

Zijn twee leideDSC00619nde principes zijn:

Emotionele waarden: Een organisatie is een verzameling van mensen. Laat deze mensen zich ontwikkelen op basis van hun talenten, van waar hun hart ligt. Ze gaan excelleren en nemen de organisatie op sleeptouw. Vertrouwen is de basis. Faciliteer het proces bewust, controleer en waardeer de resultaten met respect.

Rationele waarden: Ontwikkel de bedrijfsmatige kant van de organisatie, de onderneming, optimaal.”

 

Opvolging en overdracht

Het BedrijvenLease-concept heeft Cees Buys verwoord in zijn 2e boek met titel: “Opvolging en Overdracht” (uitgegeven op 26 januari 2010 door uitgeverij Koninklijke Van Gorcum in Assen onder ISBN-nummer 9 789 023245148).

In het vierde hoofdstuk van het boek “Opvolging en Overdracht” is de oplossing beschreven voor het grote probleem van bedrijfsopvolging.Omslag O&O 1

Met zo’n 120.000 MDSC00596KB-ondernemers in Nederland die zich qua leeftijd inmiddels rond de pensioenleeftijd bevinden, gaat een momentum komen waarop deze ondernemers hun verkoopintenties bekend moeten maken. Iedereen begrijpt dat als zich een dergelijke massale beweging gaat voordoen (waarbij veel banken inmiddels hun loketten vrijwel hebben gesloten) een traditionele bedrijfsoverdracht zeer moeilijk wordt. De vraag is dan ook legitiem of deze MKB-ondernemers de waarde van hun bedrijf nog wel kunnen en mogen beschouwen als hun oudedagsreserve. Is deze financiële bron nog wel zo hard dat je hierop je pensioen kunt baseren. Het antwoord laat zich vrij eenvoudig raden. Het is geen kopers- en geen verkopersmarkt meer. Als dit namelijk zo was geweest, was er nu niet zo’n enorme congestie op de markt van bedrijfsopvolging en -overdracht. Met de oplossing die ik in mijn vierde hoofdstuk biedt (concept ‘BedrijvenLease’) ontstaat er een derde keuze voor deze ondernemer naast 1. liquideren of 2. doorgaan (hoe oud je ook mag worden).

 

Delta-PACT Foto Delta-Pact site

Dit boek beschrijft een vernieuwende aanvliegroute voor effectief veranderen in een organisatie. Het introduceert tal van nieuwe elementen om organisaties die moeten vernieuwen, veranderen of overleven dit ook effectief en beklijvend te laten doen.

 

Het SocialeWoCover boek 4on-concept

Dit boek beschrijft niet alleen een oplossing voor het majeure probleem in Nederland in de volkshuisvestelijke sfeer: een schrijnend tekort aan goedkopere maar kwalitatief hoogwaardige huurhuizen, het biedt vele maken meer en staat bol van duurzame innovaties en noviteiten. Met het tot stand komen van de financiering laat het ook in de praktijk zien DAT het werkt en ook HOE het werkt.

 

Meer weten? ‘Managen met Ratio én Emotie’, ‘Opvolging en Overdracht’, ‘Delta-PACT’ én ‘Het SocialeWoon-concept’ bestel je eenvoudig bij de volgende bedrijven (klik a.u.b. op de naam): Omero.nl, Managementboek.nl, Bol.Com, Douwes